luni, 1 noiembrie 2010

Renovare cu buget restrans

Iată câteva idei încercate şi testate cu privire la realizarea unei renovari cu buget restrans :


Bugetul destinat amenajarilor interioare
  • Incepeti renovarea prin stabilirea unui buget de 5% din pretul achizitiei imobilului. Daca esti lipsit de experienta in renovare, bugetul poate scapa usor de sub control.
  • Cautati muncitori recomandati, nu apelati la muncitori necunoscuti din ziar.
  • Vorbiti cu prieteni care si-au renovat locuinta, despre experienta acumulata si costurile finale.
Imbunatatiti imaginea exterioara a casei
  • Contemplati exteriorul casei pentru a vedea ce se poate face pentru ca investitia dvs sa iasa in evidenta prin estetica si bun gust.
  • Pur si simplu poti actualizeaza culoarea vopselii gardului sau poti sa revii cu o culoare noua care sa fie in ton cu exteriorul casei, pentru a crea cadrul perfect pentru proprietatea ta.
  • Instaleaza o cutie postala si adauga placute elegante cu numere noi la casa.
  • Planteaza la exterior un copac ornamental, poti monta pavele sau vopsi trotuarul cu o vopsea speciala disponibila in majoritatea magazinelor.
  • Daca usa de la intrare este cu vopseaua deteriorata poti sa o schimbi cu una noua sau sa o vopsesti. Daca alegi varianta finala tine cont ca trebuie sa slefuiesti foarte bine usa inainte de a o vopsi, ceea ce o sa te faca sa iti doresti sa iti cumperi o usa noua.
  • Niste ghivece cu flori ornamentale cu intretinere redusa, vor mari farmecul casei dvs.
Creati o atmosfera distinsa
  • Interiorul locuintei are un rol hotarator in stabilirea starii de spirit.
  • Folositi culori neutre pe pereţi şi plafoane.
  • Adauga pe perete culoare prin opere care le-ati creat sau cumparati tablori noi, asortati la tablouri lampi de masa care sa fie in ton cu tablourile.
  • Aruncati perdelele invechite si inlocuiti cu altele noi.
  • La etaj alegeti mocheta pentru a amortiza fonic zgomotul pasilor

9 comentarii:

  1. Foarte utile aceste sfaturi. Dar cred ca nimanui nu ii iese partea cu respectarea bugetului stabilit initial.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti sa iti faci un buget doar dupa ce ai analizat toate ofertele la materilalele necesare de pe piata, daca iti faci un buget inainte sa mergi prin magazine nu ai nici o sansa sa iti respecti bugetul. Spui mereu "pentru 200 de ron mai bine imi cumpar parchet de 8mm, sau faianta spaniola ... si lista continua :)

    Eu sunt adeptul produselor de calitate, mai bine mai astept cateva salarii si imi cumpar produse de calitate ca sa nu le schimb la cativa ani. Aici e valabil si la usi :) ca tot sunteti in domeniu, am vazut usi chinezesti cu feronerie de "2" lei cumparate pentru ca sunt ieftine, dar nimeni nu se gandeste cum e sa schimbi o usa dupa 3-4 ani sau sa cauti feronerie chinezeasca sa se potriveasca cu usa de acasa. Eu am cumparat o usa metalica pentru intrarea in apartament si dupa 4 ani i-am schimbat broasca(180 RON). Mai trebuie sa ii schimb si garnitura de cauciuc... si lista continua doar la o banala usa la care m-am bucurat ca am cumparat-o la un pret mic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa tin cont de aceste sfaturi in aceasta vara cand ma voi apuca de renovarea apartamentului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am calculat toate costurile iar la finalul lucrarii de renovare am constat ca pretul a fost mai mare cu aproximativ 30%.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bugetul scapa mult de sub control

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca depinde mult si de muncitori, daca sunt profesionisti, atunci vor avea grija de locuinta ta si de bugetul tau.

    RăspundețiȘtergere
  7. Indicat este sa apelezi la o firma specializata, negociezi pretul cu ei si elimini costurile surpriza. Planul trebuie respectat fara sa te abati de la el.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bugetul ca bugetul dar cand intalnesti si oameni neseriosi....aviz "inginerilor"

    RăspundețiȘtergere